Kontakt

Silversvansens kennel

Helena och Peter Ulvatun


Adress:
Uddeboövägen 104
761 73 Norrtälje


Norrtälje ligger sju mil norr om Stockholm. Karta:

http://kartor.eniro.se/m/HTgfB


Telefon:
0176-23 60 50

Internet:

silversvansen.se

medhund.se

Mail:

info@medhund.se
Mer om Silversvansen:

Startsida Silversvansen

Nadjas och Sareks valpar

Stamtavlor, A-kullen

Valpbilder, december 2010

Toya och Nadja framför släden tillsammans med Sarek och Senta, februari 2010

Silversvansens kennelHej!
Jag som har Silversvansens kennel heter Helena Ulvatun. Jag har haft hund under större delen av mitt liv och tränat hundar i nära 30 år. De första egna hundarna kom 1989: först Joy - en treårig tervueren, ett halvår senare Tootsie - en valp av samma ras.

År 2001 hämtade jag hem Senta som var en liten samojedvalp. Tre år senare kom Igor, nio år gammal. Igor blev femton år gammal och lärde de andra samojederna dragkonsten. Nästan varje år har det fyllts på med en ny individ i flocken, antingen en omplacering eller en ny valp.


Den kull som föddes den 5 november 2010 var min första kull, A-kullen. Tanken med uppfödningen är att fylla på med fler hundar i flocken, så jag får ett starkt dragspann och kan ge mig ut på fjället med hundar och släde. B-kullen föddes våren 2015. Vi har nu 2018, tyvärr inga planer på fler kullar i vår kennel.
Vi har behållit två valpar ur vardera kull och nu år 2017 lever vi med sju samojeder, där de yngsta är två år gamla och äldst är Nadja som är drygt tolv. Senta blev 14,5 år och övergick till änglahund hösten 2015. Vi har planerat för och fött upp i kombinatoner som vi tror på, för att få hundar med en mentalitet och fysik som tål arbetet framför dragsläden, men som också är trevliga promenadkompisar och lyhörda för träning. Promenaderna är den stora delen av vårt aktiva hundliv, snön och släden blir det inte lika mycket av här i våra snöfattiga delar av landet. Därför aktiveras våra hundar med många andra uppgifter som personspår, momentträning, barmarksdrag och ballongbalansering. Samojeden är en självständig ras som kräver följsamhetsträning från dag ett i sitt nya hem för att bli en promenadkompis som följer med på egen tass.


Välkomna att höra av er med frågor om samojedhunden!